Edukativno trenažni sistem

Mi ćemo vam pomoći da se približite svom cilju.

JEDINSTVEN EDUKATIVNO - TRENAŽNI SISTEM, KOJI JE U PROTEKLE 3 GODINE POMOGAO VIŠE OD 650 LJUDI DA SE TRAJNO OSLOBODE BOLA U LEĐIMA

Ovaj program je za vas ako:

 • Imate dugogodišnje bolove koji vam zagorčavaju život I počinju da vas frustriraju jer ne možete normalno da funkcionišete?
 • Probali ste razne metode (masaže, struja, ultrazvuk, kiropraktika I drugi) ali vam nisu pomogli ili su dali kratkotrajne rezultate?
 • Godinama tražite rešenja ali ga ne pronalazite I bolovi su  dalje tu?
 • Redovno pijete analgetike da biste mogli da obavite svakodnevne aktivnosti bez bolova?
 • Leđa vas probadaju, seckaju, teško vam je da se ispravite?
 • Ukočite se s vremena na vreme?
 • Znate svoju dijagnozu ali niste još pronašli kako da svoj problem rešite?

OD ČEGA SE SASTOJI OVAJ SISTEM RADA I KAKO JE NASTAO

Ovaj koncept vežbanja je edukativno-trenažni sistem, koji ima jedinstven program koji za cilj ima da, kroz celovit I sveobuhvatan pristup, da trajno otkloni bol u leđima, ojača telo kao celinu I da prevenira povrede, sa naglaskom na očuvanju kičmenog stuba I njenih prirodnih krivina. Program je dizajniran tako da uzima u obzir trenutne funkcionalne sposobnosti kičme, stanje mišića I nivo opšte kondicije, kao I individualne potrebe klijenta. Prolazeći kroz proces sistemske pripreme tela, dolazi do postepene adaptacije zglobova I mišića na veća fizička, dnevna, radna I trenažna opterećenja.

U proteklih 15 godina kroz rad sa klijentima I  kroz rad sa pacijentima koji imaju patološka stanja mišićno-skeletnog sistema I hronične bolove, uzimajući u obzir najnovija naučna istraživanja I svo stečeno znanje kroz dugogodišnje edukacije I školovanje, ispitivala sam sve sisteme vežbanja koje sam upoznala I tražila sam metod koji će dati najbolje rezultate.

Ovaj sistem vežbanja sprovodim nekoliko godina sa svojim klijentima I pacijentima I on se pokazao kao izuzetno efikasan u otklanjanju bolova u leđima i vratu, prevenciji povreda, povećanju snage, korekciji posture I poboljšanju opšteg stanja organizma. 

PRISTUP I SISTEM VEŽBI KOJI STOJI PRED VAMA SU ZASNOVANI NA NAUČNIM ISTRAŽIVANJIMA I VIŠESTRUKO JE DOKAZANA NJIHOVA EFIKASNOST U KLINIČKOJ PRAKSI.

Pored vežbi, veliku pažnju posvećujem edukaciji klijenata o tome kako da koriguju svoje usvojene kretne obrasce u toku svakodnevnih aktivnosti, koji doprinose njihovom stanju tela I kičme I nose određene faktore rizika za nastanak bolova u leđima I povrede kičme, šta podrazumeva I kako se sprovodi svakodnevna higijena kičme, kao I kako da radni prostor prilagode sebi da bi tegobe bile svedene na najmanju moguću meru. To su neophodne stvari ako težimo potpunom oporavku.

NE MORATE VIŠE DA TRPITE BOLOVE I DA LUTATE OD TERAPIJE DO TERAPIJE  NA KOJE TROŠITE SVOJ NOVAC. UZ PRIMENU OVOG PROGRAMA I PROMENE KOJE USVAJATE PROLAZEĆI KROZ OVAJ PROCES REŠIĆETE SE BOLOVA U LEĐIMA I/ILI VRATU TRAJNO.

Šta ja očekujem od vas I šta vi od mene možete da očekujete?

Od vas tražim da mi date svoje poverenje, da budete posvećeni, strpljivi I istrajni.

Ja ću dati sve od sebe da vam prenesem svoje znanje I da vas naučim sve što je potrebno da biste imali jako telo bez bolova, koje će vas služiti dugo I kvalitetno. Moja podrška je bezgranična I ono što obeležava moj dugogodišnji rad jeste potpuna posvećenost klijentu I prisutnost u toku celog procesa, kao I velika ljubav prema poslu kojim se bavim ( više o tome u recenziji klijenata).

Maksimalno vodim računa o tome  na šta konkretno treba da obratim pažnju I koje su individualne potrebe kljijenata, da li postoji patološko stanje I koje je, te stoga prilagođavam intenzitet I obim programa, koji se menja kako se menja stanje klijenta I kako klijent napreduje.

O uspešnosti ovog programa, nejviše svedoče uspesi klijenata. Uspesi onih kojima je predstavljao problem da hodaju, da ustaju iz kreveta, da sede duže od 10 minuta a sada imaju osmeh na licu jer su potpuno bezbolni I sposobni da normalno funkcionišu kroz život. Iza mene je više od 15.000 održanih časova I više od 600 zadovoljnih klijenata. Bogato iskustvo, znanje stečeno kroz školovanje I ostale edukacije, kao I ljubav prema poslu I ljudima, omogućili su mi da sve to pretvorim u jedan kvalitetan I dugoročan sistem rada, koji za cilj ima da pomogne ljudima, ne samo trenutno, već KONTINUIRANO I TRAJNO I da im omogući kvalitetan I ispunjen život bez bola.

Ja ću vam dati sav potreban alat  da otklonite bolove I da ojačate telo. Dobićete praktične savete I šta konkretno treba da uradite da stignete do svog cilja.  Moji dosadašnji klijenti svedoče o izuzetnim rezulatima programa. Mnogi su se rešili dugogodišnjeg bola u leđima ili vratu, ojačali svoje telo I vratili su se aktivnostima koje su prekinuli zbog određenih smetnji. Jedna grupa klijenata je ispravilo svoje deformitete kičmenog stuba i popravilo držanje i posturu, dok   druga grupa sa lakoćom obavlja svoje svakodnevne aktivnosti, bez smetnji kad je duga vožnja, dugotrajno sedenje u pitanju ili obavljanje poslova koji podrazumevaju dugotrajno stajanje, kao što je posao frizera ili stomatologa.

Prema tome, efikasnost metode je višestruko dokazana kroz rad I praksu I ukoliko budete praktikovali program I primenjivali savete po mojim uputsvima, rezultat sigurno neće izostati.

KAKO FUNKCIONIŠE SARADNJA?

 1. Ukoliko nakon obavljenog uvodnog razgovora procenim da jeste klijent za mene I vi odlučite da mi poklonite svoje poverenje, dobićete sva uputstva vezano za početak rada putem maila.
 2. Sistem rada i ceo proces podrazumeva da ste vi u centru pažnje i svaki korak se detaljno prilagođava vama i vašem stanju,odnosno oporavku.
 3. Sav potreban materijal dobijate na mail. Potrebno je da pre početka taj materijal proučite, jer on sadrži osnovu našeg rada.
 4. Dobijate pristup bazi gde se nalaze, edukativni materijali, treninzi i programska šema za svakog od njih, sa detaljnim uputstvima.
 5. Sav materijal je detaljno objašnjen, jasan i lak za primenu.
 6. Što se vežbi tiče, analiziraćemo kako ih izvodite i korigovati izvođenje ako je potrebno i koliko je potrebno.
 7. Dobićete mini izveštaj koji ćete popunjavati svakodnevno vezano za vaše stanje.
 8. Jednom u dve nedelje ćemo imati live uključenje preko zoom-a gde ću da dam odgovore na sva pitanja i gde ćemo se pozabaviti vežbama, kako starim tako i novim i motivisati se za dalji rad
 9. Tok programa i rada nije unapred definisan po šemi već se formira u toku saradnje u skladu sa napretkom klijenata.

Izdvojila bih podršku koju imate sve vreme dok ste u programu. Lično vam dajem instrukcije vezano za specifičnosti vašeg stanja i sve vreme sam prisutna u celom procesu. Možete me kontaktirati bilo kada i postavljati bilo koje pitanje. Moja želja da pomognem je bezgranična i izuzetno sam posvećena klijentima i njihovom problemu/oporavku.

Ovaj sistem sistem nije običan program za treninge, a ovo su samo neke od stvari koje ćete naučiti kroz  proces:

– kako da optimalno koristite disanje u toku treninga
– zašto je disanje toliko važno
– kako pravilno da pozicionirate telo pre I u toku aktivnosti
– kako da rešite problem dugotrajnog sedenja I stajanja
– šta možete da uradite da se ujutro ne budite slomljeni
– kako telo može da ostane dugo jako I funkcionalno
– kako da posle treninga ne budete iscrpljeni već puni energije I mentalno budni
– zašto visokointenzivni treninzi nisu dobro rešenje kada imte bolove u leđima/vratu
– kako možete na dnevnom nivou da se brinete o higijeni kičme
– koje su to aktivnosti koje se ne preporučuju I zašto
– kako dolazi do povreda
– koje su to navike koje svakodnevno imate a potencijalni su izvor povrede ili bola i kako da ih eliminišete, odnosno razvijete nove navike koje će vam biti od koristi kako za oporavak, tako i za kvalitetniji i potpuniji život

OVO JE INTENZIVAN, JASAN I KONKRETAN PROGRAM. PRAVILNOM PRIMENOM ĆETE SKRATITI SEBI PUT KA KVALITETNIJEM, FUNKCIONALNIJEM, JAČEM I BEZBOLNOM TELU I ŽIVOTU PUNIM ENERGIJE.

NEĆETE PITI ANALGETIKE, PADATI U KREVET OD UMORA, NEĆETE BITI ISCRPLJENI CEO DAN, NERASPOLOŽENI, NERVOZNI I ANKSIOZNI ZBOG BOLOVA

REZULTATI DO KOJIH MOŽETE DA STIGNETE PRIMENJUJUĆI OVAJ SISTEM RADA

* ŽIVOT BEZ BOLA- u zavisnosti od problema i promena na kičmenom stubu za kratko vreme možete da budete potpuno bez bola. Neki od pacijenata svedoče bezbolnom stanju već posle nedelju dana, dve nedelje. Da, moguće je da živite ponovo kvalitetan i ispunjen život u kom vam vaše stanje ne oduzima snagu i volju za sve.

* BOLJA POSTURA- u uslovima dobre posture mišići najbolje funkcionišu, obezbeđuje se adekvatan položaj unutrašnjih organa, energija koju telo troši kada je postura dobra je znatno manja nego u slučaju loše posture. Kada je postura narušena, sile na telo drugačije deluju usled slabosti određenih mišića i to vremenom dovodi do deformiteta kičme, grudnog koša, ekstremiteta itd.

* NESTAĆE SMETNJE ZA KOJE MOŽDA NISTE NI POMISLILI DA IM JE UZROK PROBLEM SA KIČMOM- kod osoba sa problemima sa vratnim delom kičme često se javlaju glavoboolje, migrene, vrtoglavice, zujanje u ušima, problemi sa sinusima, povišen krvni pritisak itd Dok se kod problema sa lumbalnim delom kičme mogu da se jave tegobe u predelu jajnika, bolovi ili trnjenja u stopalu, na prstima nogu, bol u natkolenici i potkolenici.  a zrdavlje vaše kičme važna je dobra cirkulacija kao i za sve ostale sisteme u organizmu. Praktikovanjem ovih vežbi doprinećete tome da hranjive materije stigu do kičmenog stuba i da tkivo dobije ono što mu je potrebno.

* BIĆETE SVESNI SVOG TELA- promenićete navike u kretanju koje nose određene rizike za povrede i bićete svesni šta je to što vaše telo može i na koji način. Vladaćete svojim telom i bićete sposobni da prepoznate signale koje vam šalje kao i potrebe tela za kretanjem, odmorom, vežbama.

OVAJ SISTEM VEŽBANJA JE ZA VAS AKO…

* imate akutne ili hronične bolove u leđima, vratu, ramenima, osećate zamor u mišićima, ustajete ujutro umorni I slomljeni, ako se s vremena na vreme ukočite, osećate slabost u telu, bezvoljni ste I nemate motivaciju, često pijete lekove da biste ublažili bolove, imate posao na kom sedite više sati dnevno, puno vozite automobil, stojite više sati u toku dana, ako niste dovoljno fizički aktivni

* imate problema sa posturom i želite trajno da ga rešite (povijena ramena, lordoza, kifoza, mišićni disbalans itd)

*ako ste probali druge metode (pasivne terapije, struja, ultrazvuk, magnet itd, masaža, dekompresija…) ali se bola niste rešili ili su te metode dale kratkotrajan efekat ali su se bolovi nakon nekog vremena ponovo pojavili

* želite da popravite kvalitet života nakon povrede I da se vratite svojim aktivnostima

* verujete da zaslužujete kvalitetniji život, da se krećete bez bola, da budete puni energije I da imate jako I vitko telo

* svesni ste da, kako biste došli do rezultata morate biti dosledni, posvećeni I istrajni na putu do cilja I da je potrebno da uložite određene  resurse u taj rezultat I ostvarenje težnji

Ovaj sistem vežbanja nije za vas ako…

* niste zaista spremni I motivisani da menjate životne navike da biste postigli cilj kojem težite, već I dalje ćete se vrteti u krug I biti nezadovoljni svojim stanjem tela, fizičkim izgledom ili imati osećaj unutrašnjeg nezadovoljstva

* vežbanje smatrate nužnim zlom

* mislite da još nije došlo vreme da rešavate bolove jer “nije strašno koliko vas boli” I da će proći samo od sebe

* želite I dalje da ostanete u zoni konfora I da dopustite da vam se stanje pogorša I dođete u situaciju da više nećete imati izbora

* niste spremni da preuzmete odgovornost za vaš uspeh/neuspeh u ovom procesu I  niste svesni da rezultat možete imati samo ako se posvetite sebi I radu

* birate da rešavate posledicu a ne uzrok I da pijete lekove za bolove I nadati se da će se stanje poboljšati

* niste spremni izdvojiti sat vremena 3x nedeljno za vaše fizičko I mentalno zdravlje

Kolika je vrednost koju dobijate?

Primenom programa doprinećete  vašem zdravlju, kako fizičkom tako I mentalnom, kvalitetnijem životu, koji će vam omogućiti da se rešite bola, napetosti I ojačate telo.

Ako kao rezultat budete imali funkcionalno, bezbolno telo, program je već ispunio svoju svrhu.

Ako kroz trening  popravite posturu, steknete samopouzdanje, bićete puni energije I obavljaćete sa lakoćom sve svoje poslovne I privatne obaveze, radićete stvari koje volite ulaganje I trud su se višestruko isplatili.

Kroz proces u mom sistemu rada nećete dobiti samo još jedan program koji se vrti na tržištu. Dobićete mogućnost da u skladu sa vašim stanjem I potrebama otklonite tegobe koje vas muče duže vreme, da bezbednim putem stignete do oporavka,  radeći vežbe dizajnirane na način da to telo voli I prihvata I da što duže traje I bude funkcionalno. Ovo je program za ceo život…..

Možda ste do sada pokušali više puta da rešite bol I na kraju završili na anlgeticima ili sa vežbama koje su promašaj I koje vam niko nije objasnio kako se izvode I čemu služe. Moguće je da ste više puta kretali na razne treninge I ubrzo izgubili volju, jer niste videli rezultat ili vam se niko nije posvetio.

Verovatno ste bili motivisani pa ipak ubrzo odustali nakon nekog vremena.

Moguće je da ste osetili da vam je nedostajala podrška da biste istrajali u svojoj nameri I ostvarili svoj cilj.

Možda  ste bili razočarani zbog neuspeha ili zato što ste platili pregled, tretman, terapiju, trening koji vam nije dao rezultate koji ste očekivali I zbog toga ste odustali I ostali u začaranom krugu.

Ovaj program je potvrda mog dugogodišnjeg rada sa klijentima, kako zdravim, tako I sa onima koji imaju bolove u leđima I vratu I onoga kakve su rezultate klijenti imali primenjujući ovaj program.

Program traje najmanje 12 nedelja jer za kraće vreme ne možemo da napravimo pravi rezultat. 12 nedelja je optimalno vreme da se telo adaptira na trenažni proces I da vi subjektivno osećate značajan napredak.

Pitate se sigurno da li postoji garancija. Ja mogu da garantujem za svoju uslugu 100% ali ne mogu da garantujem kako ćete vi da je koristite I koliko ćete vremena posvetiti napretku I svom stanju. Ako želite da uspete u ostvarenju cilja morate preuzeti odgovornost za to I ne tražiti izgovore I krivca u drugima.

MOJA MISIJA JE DA VAM OMOGUĆIM DA ŽIVITE I RADITE BEZ BOLA I DA VAS NAUČIM KAKO TO DA POSTIGNETE I ODRŽITE NA DUGE STAZE. DA VAM SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI NE BUDU IZAZOV, DA OSEĆATE DA STE SNAŽNI, DA BUDETE PUNI ENERGIJE I DA STE ZADOVOLJNI U SVOJJ KOŽI. ZABORAVITE NA LEKOVE I NA VRTENJE U KRUG OKO ISTOG PROBLEMA.

Problemi koji mogu da se reše primenom programa su:

– sve degenerativne promene na kičmenom stubu-protruzije, ekstruzije, prolaps diska, diskus hernija, bubrenje diska, spondilolisteza, spodiloliza, spinalna stenoza, diskopatija, radikulopatija, išijas, cervikalni sindrom, torakalni sindrom, tegobe u lumbalnom delu leđa, problemi izazvani lošom posturom, postoperativna rehabilitacija itd..

BEZBOLNA
LEĐA